top of page
  • David van Loopik-Bercovitz

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021

Geweldig nieuws: NBD Biblion, het bedrijf dat namens de Nederlandse bibliotheken boeken inkoopt, heeft van beide prentenboeken over Morris en Muis maar liefst 200 exemplaren besteld!


Binnenkort vind je 'Morris en Muis gaan op reis' en 'Morris en Muis sturen een brief' dus ook in de bieb bij jou in de buurt. NBD Biblion schreef over beide boeken ook erg leuke en positieve recensies. Benieuwd? Lees dan verder.

Recensie Morris en Muis gaan op reis 'Morris en Muis zijn elkaars beste vrienden. Als op een dag Morris, een monstertje van zo'n tien centimeter groot, aan Muis vraagt of hij mee wil om de zee te gaan zien, heeft Muis eigenlijk niet zoveel zin. Volgens hem is de zee ontzettend groot en diep en koud. Maar hij laat zich, als zijn smoesje dat de plantjes dan geen water krijgen wordt weggewuifd, door zijn vriend overhalen en in een roze auto gaan ze op reis. Onderweg overnachten ze bij een waterval en constateren ze dat de sterren en maan hetzelfde zijn als thuis. De zee maakt een grote indruk op ze.


Vrolijk prentenboek, met aan het slot een mooie omkering als het dan Muis is die eigenlijk niet naar huis wil en Morris moet aandringen de thuisreis te aanvaarden. Muis is in eerste instantie de meest emotionele van het stel, maar aan zee is hij net zo stoer als Morris, die dan zijn emotionele kant laat zien. De enigszins karikaturale illustraties, waarbij met het perspectief in huis en in het

landschap mooi wordt gespeeld, laten goed de gevoelens van Muis en Morris zien. Een aandoenlijk prentenboek over een bijzondere vriendschap. Vanaf ca. 4 jaar.'


Toin DuijxRecensie Morris en Muis sturen een brief

"Morris, een klein monstertje, en Muis schrijven samen een brief naar de jarige tante Toos. Met een grote bolderkar gaan ze naar het postkantoor om daar een postzegel te kopen. Maar onderweg geeft Muis het geld voor de postzegel aan een straatmuzikant en aan een collectant voor het goede doel. Tot overmaat van ramp waait de brief weg, om pardoes in de hand van tante Toos te belanden. Zij vindt het erg fijn dat Morris en Muis zelf langskomen op haar verjaardag.

De beknopte, beschrijvende tekst staat in witte vlakken onder de vrolijk gekleurde, eenvoudige illustraties die ongeveer tweederde van de pagina's beslaan. Omdat Muis en Morris op 'ware' grootte zijn afgebeeld, wordt de rest van de illustratie afgesneden. Zo zijn van een

voorbijganger alleen de benen te zien. Dit heeft een grappig effect en gaat niet ten koste van de

duidelijkheid. Fijn prentenboek over twee innemende karaktertjes. Vanaf ca. 4 jaar."


W. van der Pennen-Schleicher

83 weergaven0 opmerkingen
  • David van Loopik-Bercovitz

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022

Nadat ik voor onze dochter Maya het geboortekaartje had ontworpen, vroeg mijn vrouw Keren me of ik het niet leuk zou vinden om in dezelfde stijl een kinderboekje te schrijven. Vandaag, bijna zes jaar later, kwam een man met een steekwagentje twee dozen bezorgen met de ‘auteursexemplaren’ van mijn twee prentenboeken ‘Morris en Muis gaan op reis’ en ‘Morris en Muis sturen een brief’.


Supertrots ben ik! Wat is het bijzonder om de boeken eindelijk vast te kunnen houden en door te kunnen bladeren. En wat zijn ze mooi geworden. Hartelijk dank aan Uitgeverij C. de Vries-Brouwers in Antwerpen!


Ben je benieuwd naar de avonturen van Morris en Muis? Mijn boeken zijn te bestellen via alle grote online boekhandels, maar ook, beter nog, bij de lokale boekhandel. Ga naar zoekeenboek.libris.nl om te zien bij welke boekhandel bij jou in de buurt je de boeken over Morris en Muis kunt bestellen. #morrisenmuis #steunjeboekhandel #koopnueenboek


53 weergaven0 opmerkingen
1
2

De avonturen van Morris en Muis
Morris en Muis zijn elkaars beste vrienden. Morris is een monstertje van zo’n tien centimeter groot. Hij doet stoer, maar heeft een klein hartje. Morris is verstandig en maakt graag de plannen, maar vindt het lastig als de dingen anders lopen dan zoals hij ze heeft bedacht. Muis is de emotionele van het stel. Hij kijkt graag de kat uit de boom, maar als hij dat eenmaal heeft gedaan, is hij niet meer te stoppen.

MM1-cover-hands.png

Morris en Muis gaan op reis
Als Morris aan Muis vraagt of hij mee wil gaan naar zee is Muis niet meteen enthousiast. Hij vindt het gezellig thuis en heeft net eikeltjesthee gezet. Toch gaat Muis met Morris mee, want hij heeft de zee nog nooit gezien. Wanneer Muis de smaak van het reizen eenmaal te pakken heeft, is het Morris die erop moet aandringen om weer naar huis te gaan.

Een aandoenlijk verhaal over vriendschap, heimwee en het overwinnen van angst.

MM2-cover-hands.png

Morris en Muis sturen een brief
Nadat Morris op de kalender ziet dat zijn tante Toos bijna jarig is schrijven hij en Muis haar samen een brief. Als de vrienden met de brief, een envelop en geld voor een postzegel naar het postkantoor in de stad gaan, lopen de dingen alleen niet zoals gepland.

Een leuk verhaal met een verrassend einde, over hoe het leven soms een loopje met je neemt.

bottom of page